FØR KAMPEN/ RUNDE 13

SWANSEA VS. AFCB

19/11 2015 - skrevet av André Fayen

The Cherries reiser til Liberty Stadium denne helgen for å spille runde 13 av Premier League mot Swansea City. Laget fra Wales endte på en imponerende 8.plass i fjor, men ligger foreløpig på 14. plass, 4 plasser og 5 poeng over Bournemouth som ligger på nedrykksplass.

 

AFC Bournemouth manager Eddie Howe avslører hans langvarige beundring for Swansea City’s fotball filosofi. Howe har tidligere fortalt at han vil at klubben hans skal spille som Bayern München og Barcelona, det vil si fotball med masse ball-possession og høyt spill.

 

På mange måter er det lett å sammenligne disse to lagene fra Wales og sør kysten av England, ikke bare med tanke på måten å spille fotball på, men også noe av historien er ganske lik. Begge klubbene har hatt en fantastisk reise fra League Two til Premier League på ganske kort tid, og som Howe sier det selv ‘’They’ve done it in real style’’. Videre forteller manageren på pressekonferansen at han ønsker at laget skal forsette å spille som de gjorde mot Newcastle forrige kamp, men at de selvfølgelig må bli mer effektive foran mål.

 

Om Sylvain Distin starter kampen på lørdag vil det bli hans 450. kamp fra start i Premier League. Det er det høyeste antallet av en utenlandsk utespiller i den øverste divisjonen. Eddie Howe lovpriser den 37 år gamle franske pluggen i midtforsvaret, ‘’Uansett hvilken kamp du spiller i PL er det en stor belastning for kroppen, kampene er så tøffe og raske og det har blitt tøffere de siste årene’’. ‘’Måten Sylvain har tatt vare på kroppen sin er fenomenal, jeg har ikke sett en mer profesjonell spiller enn han, alt han gjør bemerkelsesverdig, all respekt til han’’.

 

Annen info verdt å merke seg før kampen:

Kirsebærene har tapt sine siste 4 kamper i PL, scoret 2 og sluppet inn 13.

Bournemouth har tapt både første og andre omgang de siste 4 kampene.

Bournemouth er også ligaens verste form lag med kun 1 poeng de siste 6 kampene. Bournemouth har tapt sine siste 4 bortekamper.

Bournemouth har sluppet inn minst 2 mål hver kamp de siste 5 kampene i Premier League.

 

Swansea har sluppet inn mål i 6 kamper på rad, deres verste statistikk på ‘clean sheet’ siden august i 2014 (7 kamper). Swansea har også kun 3 målscorere så langt denne sesongen, det laveste antallet så langt i Premier League. Swansea er også det laget som har sluppet inn det høyeste prosent andel på dødballer denne sesongen (50%).

 

Begge lag kommer dårlig ut av de nevnte statistikkene, men det er grunn til å håpe! Etter at Newcastle kom til Dean Court og ranet oss for 3 poeng forrige runde til tross for at vi overkjørte dem, så gir det litt tro på at det er mulig å vinne på lørdag. At gutta er har lyst til å slå tilbake er det ingen tvil over!

 

TOGETHER ANYTHING IS POSSIBLE!

FOTO: AFCB.CO.UK

post@afcbournemouth.no

http://www.afcb.co.uk

© 2017 Copyright AFCB Norway - Created by Nina Olsen